29-11-11

27 november 2011 - Westlaanrun Roeselare

afstand : 8,560 km

tijd : 34'38"

plaats : 43/265 (volgens eerste officieuze uitslag)

km/tijd : 4'02"

km/h : 14,8

Als aperetiefje voor de Cross cup mochten we ons weer drie rondjes uitleven in de omgeving van het Schierveldestadion. Bij de opwarmingsronde had ik al gemerkt dat het parcours serieus hertekend was. Eén verbetering op het eerste zicht want niet meer die lange baan op waaraan de koers eigenlijk zijn naam te danken heeft. Daarentegen de omliggende wijken in met een paar pleintjes. Leuker om te lopen maar ook veel voortuintjes werden door de lopers in het parcours opgenomen. Zo werden aardig wat kantjes afgesneden en was iedere ronde i.p.v. drie kilometer te herleiden tot 2,85 km. Ondanks het gevoel van een opkomende verkoudheid kon ik best met het resultaat leven. Dat resultaat was achteraf het gespreksonderwerp want ondanks het feit dat de wedstrijd reeds voor de veertiende keer werd georganiseerd en dat samen met de drie kilometer lopers er toch altijd maar 400 lopers aan de start stonden sloeg de computer toch tilt en staat er nu volgend bericht op de website :

" De organisatie werd overrompeld door de grote opkomst van atleten en in die overrompeling werd een fout gemaakt in de manipulatie van de rugnummers. Daardoor kloppen onze resultaten niet, en publiceren wij ze dan ook liever niet (enkel de eerste 10). Wij zullen ons volgend jaar beter organiseren op een grotere toeloop en beloven u, net als vorige jaren, een correcte tijdsopname."

Maar waarover eigenlijk mekkeren als je het verhaal van Sandra Cauwels  al een week door je hoofd blijft spoken. Direct krijg ik beelden van de kastelenloop in Izegem, de vredesloop in Ieper, de aanmoedigingen in de recenste IFF- marathon voor de geest. Of van mijn eerste marathon in het Nederlandse Gilze waarvan de inrichters allen kanker overleefden.

Het laat je beseffen wat voor gelukzak je bent als je zo maar zonder zorgen je favoriete ding kan doen, maar tegelijk dat het even goed je laatste kan zijn geweest.

Keep on runnin' in a free world!

21:45 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-11

20 november 2011 - Foulées de la rouge flamande - Bergues

Afstand : 11,22 km

Tijd : 46’16”

Km/tijd : 4’07”

Km/h : 14,5

Plaats : 49/612

 

Dit weekend geen jaarlijkse afspraak, dus tijd voor iets nieuws. Ofwel in de vertrouwde omgeving van de Brielmeersen in Deinze mij voor het eerst aan een veldloop wagen of zou ik nog eens over de schreve trekken om een wedstrijd in Frankrijk te betwisten? Aan de afstand lag het niet beiden veertig minuutjes rijden. Het inschrijvingsgeld daarentegen 10 euro voor mijn vuurdoop als niet-aangesloten veldloper en voor de helft van de prijs mocht ik Bergues ontdekken, dan is de keuze misschien vlug gemaakt. Eén klein obstakel, pas om middernacht in bed en reeds start in Bergues om half tien ’s morgens. Toch reed ik reeds om kwart na acht de grens in Abele over. Een kwartiertje later kwam ik aan de stadspoort van Bergues aan. Wat verder was het inschrijvingslokaal en ik kon mijn auto letterlijk voor de deur parkeren. Daar ik deze week al per mail mij had ingeschreven kon ik direct mijn nummer afhalen en betalen. Ik had bijgod nummer 2! Terwijl de deelnemers toestroomden ging ik op verkenning en sloot aan bij een groepje van een man of vijf voor een opwarmingsrondje. Warme spieren was geen overbodige luxe want wie legt er nu de start aan de voet van een klim. Meteen was de meute natuurlijk ook goed uit elkaar geschud. In de eerste kilometer zat trouwens nog een tweede klim met op de top een spandoek “Groenenberg 22m”. In theorie moesten we twee rondjes doen om samen aan een afstand van 1O,560 km te komen. Waar in Vlaanderen meestal de km’s overschat worden, was hier duidelijk het omgekeerde waar. Ik was immers niet de enige die aan 11,2 km kwam. Eigenlijk is Bergues te vergelijken met Ieper want het  is ook ommuurd door vestingen waarop gelopen werd. We kregen ook een afwisselend parcours onder de voeten. Beton, kasseien, gras, dolemiet… en eenmaal de remparts verlaten slingerden we ons in het dorp op vals plat terrein. Een zeer gevarieerde wedstrijd dus en de aperitiefjes van de avond voordien lieten zich toch voelen. Toch nog een mooi resultaat en een ervaring rijker. En weerom werd ik geconfronteerd met de massa die er steeds op wedstrijden in Noord-Frankrijk afkomt. Want voor de wedstrijd over de halve afstand waren er nog eens driehonderd deelnemers. De jeugdlopen meegerekend waren dus daar opnieuw meer dan duizend sportievelingen. Cijfers waar men hier van achterover valt. Een vroeg startuur heeft ook zo zijn voordelen want om half twaalf zat mijn blits bezoek er al op en kon ik terug thuis aan de aperitief. Santé!

 

Keep on runnin’ in a free world!

21:12 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-11

11 november 2011 - Course du souvenir Ploegsteert

Afstand : 20,75 km ( dus Ploegsteert is geen halve marathon)

Tijd : 1u26'22"

plaats : 143/1610

km/tijd : 4'09"

km/h: 14,4

11/11/11 het blijft voor wie iemand als ik, die graag met cijfertjes speelt een speciale datum. Net als ik mijn nummer 3993 heel mooi vond. Spijtig genoeg mochten we dit jaar voor de eerste keer ons nummer niet houden, want de chip, die onze netto tijd moest registreren was eraan bevestigd. Na de wedstrijd mochten we die dan ook gaan inruilen voor een Queue de Charrue, een plaatselijke blonde stoot van 33cl en 6,6%.

Bovendien was het vandaag precies vijf jaar geleden dat ik mijn laatste voetbalwedstrijd speelde. Sedert 2007 was ik wel al vier maal present in Ploegsteert. Toen liep ik er 1u33' over. de voorbije drie jaar kwam ik telkens uit op 1u31'... Met de vorm van het moment moest ik zeker onder het anderhalf uur kunnen duiken, en bij een superdag 1U27'-28'.

Elf november is ook in Ieper steeds een drukte van jewelste. Bij nacht komt reeds Sint-Maarten de schoentjes van de kindjes vullen. Bijgevolg werden we al om half zeven door de kindjes gewekt. Na de cadeautjestijd en een goed ontbijt konden we ons al vroeg richting Ploegsteert begeven. Niet zo evident als je vlak bij de Menenpoort woont en iedereen je in tegenovergestelde richting tegemoet komt.

Uiteindelijk ruilden we de drukte van Ieper voor deze van Ploegsteert. Toch konden we nog dicht bij het centrum parkeren en bij de opwarming merkte ik toch aan de hartslag dat het lichaam wat moeite had om op temperatuur te komen. Toch waren de omstandigheden met een graad of 8 en bijna geen wind ideaal voor mij.

Eenmaal de 8km  wedstrijd opgang gefloten was konden we dus plaats kiezen en stond ik in de menigte zonder het te beseffen naast twee Norberts van Ieper (Dehaerne en Jennerich). Toen we klaar stonden voor te vertrekken moest heel de meute nog even opzij om een politiewagen door te laten.Na een paar honderd meter kwam ook nog een ambulance voorbij. Nog voor Km 1 lag er een atleet in de zijberm, was hij gevallen of een beroerte gekregen ik weet het niet, maar het laat je toch even nadenken met wat we hier bezig zijn. Ik probeerde van meet af aan mijn eigen tempo te lopen zonder me al te veel om de rest te bekommeren. Na goed 5 km kwam, nog een bekende, Nick Vanthomme bij mij lopen. We liepen samen door de bevoorrading en verder bleef ik mijn zelfde tempo zo lang mogelijk aanhouden en kende eigenlijk geen enkel zwak moment. Op een paar honderd meter voor de meet kwam Nick, waarvan ik dacht dat hij achterop was geraakt, mij voorbijgesneld. Na een aarzeling vond ik toch de moed om naar hem toe te lopen en hem in de laatste bocht nog voorbij te gaan.

Een bijzondere dag afgesloten dus met een uitzonderlijk resultaat! Precies twee maand na die andere speciale datum nine/eleven waar ik de IFF- marathon uitstrompelde. Toch kom ik meer en meer tot het besef dat ik daar de bais legde van de vorm waarin ik nu momenteel zit!

Een fantastisch vlakke wedstrijd gelopen met alle rondetijden tussen 4'05" en 4'16"

5km: 20'46", 10km: 41'40", 15km: 1u02'32", 20km: 1u23'29"

Volgende afspraak volgende week zondag, 27/11, in Roeselare en wie weet als we er vroeg bij zijn, want de start is al om 9u30', trek ik nu zondag nog eens over de schreve naar Bergues.

Keep on runnin' in a free world!

 

 

10:37 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-11

6 november 2011 - Monts et merveilles Boeschèpe

Afstand : 11,350 km

Tijd : 48’54”

Km/h : 13,9

Km/tijd : 4’18”

Plaats : 60/427

 

 

Deze zondagmorgen trok ik nog eens over de schreve. Vorig jaar had ik deze pracht streek net voorbij Poperinge ontdekt. Een wedstrijd op een parcours om duimen en vingers van af te likken met start en aankomst aan de molen van Boeschèpe. Net als vorig jaar werd iedereen netjes naar zijn parkeerplaats geleid, een ongekende luxe bij ons. Dit jaar gold de wedstrijd zelf als “Championnat du Nord de course de montage”. Vandaar ook bijna dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar en de titel zegt ook al genoeg over de aard van het parcours, maar dat had ik vorig jaar ondervonden. Ik wilde immers terugkomen om de meter dat het parcours plat is te vinden, die ik vorig jaar had gemist! Helaas ik heb hem nu weer niet gevonden. Voor de ongelovige Thomassen onder jullie heb ik hieronder eens een afdrukje gemaakt van mijn Garmin, en de groene lijn is niet deze van mijn hartslag!

Ik liep constant mijn eigen tempo en na het aanlooprondje hoorde ik dat ik ergens rond 65ste positie moest lopen. In de lange afdaling tussen km 4 en 5 liet ik mij door een tweetal leidden en vanaf toen kwam er niemand meer uit de achtergrond. Tijdens de laatste klim kon ik zelfs nog aansluiten bij een groepje van een man of 5 en ze zelfs nog achterlaten. Zo liep ik 56” sneller dan vorig jaar. Toen was dat nog goed voor een 49ste plek, maar zoals gezegd nu waren er een pak meer deelnemers, die nog aan het zwoegen waren toen ik al mocht aanschuiven aan de tafel met gratis drank, fruit, chocolade… en vervolgens mocht ik nog een briefje voor de tombola trekken met het zelfde opschrift als vorig jaar “perdu”. Dan maar verder aanschuiven en ik kreeg ook terug een plastiek bord met 2 boterhammen en een schelle van de zeuge zoals ze hier in de Westhoek zo mooi kunnen zeggen en een schelle paté en de vraag of ik er nog een aardappel in de pel en augurkjes en uitjes bij wilde. Ik bedankte in mijn beste Frans met een welgemeend “merciekes”Vlug ging ik als één van de eersten onder de douche en zette mijn terugweg in via Ploegsteert waar ik mijn nummer voor vrijdag ophaalde. Nr.3993

 

 

 

 

Keep on runnin’ in a free world!

 

 

 

21:55 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |