29-11-11

27 november 2011 - Westlaanrun Roeselare

afstand : 8,560 km

tijd : 34'38"

plaats : 43/265 (volgens eerste officieuze uitslag)

km/tijd : 4'02"

km/h : 14,8

Als aperetiefje voor de Cross cup mochten we ons weer drie rondjes uitleven in de omgeving van het Schierveldestadion. Bij de opwarmingsronde had ik al gemerkt dat het parcours serieus hertekend was. Eén verbetering op het eerste zicht want niet meer die lange baan op waaraan de koers eigenlijk zijn naam te danken heeft. Daarentegen de omliggende wijken in met een paar pleintjes. Leuker om te lopen maar ook veel voortuintjes werden door de lopers in het parcours opgenomen. Zo werden aardig wat kantjes afgesneden en was iedere ronde i.p.v. drie kilometer te herleiden tot 2,85 km. Ondanks het gevoel van een opkomende verkoudheid kon ik best met het resultaat leven. Dat resultaat was achteraf het gespreksonderwerp want ondanks het feit dat de wedstrijd reeds voor de veertiende keer werd georganiseerd en dat samen met de drie kilometer lopers er toch altijd maar 400 lopers aan de start stonden sloeg de computer toch tilt en staat er nu volgend bericht op de website :

" De organisatie werd overrompeld door de grote opkomst van atleten en in die overrompeling werd een fout gemaakt in de manipulatie van de rugnummers. Daardoor kloppen onze resultaten niet, en publiceren wij ze dan ook liever niet (enkel de eerste 10). Wij zullen ons volgend jaar beter organiseren op een grotere toeloop en beloven u, net als vorige jaren, een correcte tijdsopname."

Maar waarover eigenlijk mekkeren als je het verhaal van Sandra Cauwels  al een week door je hoofd blijft spoken. Direct krijg ik beelden van de kastelenloop in Izegem, de vredesloop in Ieper, de aanmoedigingen in de recenste IFF- marathon voor de geest. Of van mijn eerste marathon in het Nederlandse Gilze waarvan de inrichters allen kanker overleefden.

Het laat je beseffen wat voor gelukzak je bent als je zo maar zonder zorgen je favoriete ding kan doen, maar tegelijk dat het even goed je laatste kan zijn geweest.

Keep on runnin' in a free world!

21:45 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.