15-11-11

11 november 2011 - Course du souvenir Ploegsteert

Afstand : 20,75 km ( dus Ploegsteert is geen halve marathon)

Tijd : 1u26'22"

plaats : 143/1610

km/tijd : 4'09"

km/h: 14,4

11/11/11 het blijft voor wie iemand als ik, die graag met cijfertjes speelt een speciale datum. Net als ik mijn nummer 3993 heel mooi vond. Spijtig genoeg mochten we dit jaar voor de eerste keer ons nummer niet houden, want de chip, die onze netto tijd moest registreren was eraan bevestigd. Na de wedstrijd mochten we die dan ook gaan inruilen voor een Queue de Charrue, een plaatselijke blonde stoot van 33cl en 6,6%.

Bovendien was het vandaag precies vijf jaar geleden dat ik mijn laatste voetbalwedstrijd speelde. Sedert 2007 was ik wel al vier maal present in Ploegsteert. Toen liep ik er 1u33' over. de voorbije drie jaar kwam ik telkens uit op 1u31'... Met de vorm van het moment moest ik zeker onder het anderhalf uur kunnen duiken, en bij een superdag 1U27'-28'.

Elf november is ook in Ieper steeds een drukte van jewelste. Bij nacht komt reeds Sint-Maarten de schoentjes van de kindjes vullen. Bijgevolg werden we al om half zeven door de kindjes gewekt. Na de cadeautjestijd en een goed ontbijt konden we ons al vroeg richting Ploegsteert begeven. Niet zo evident als je vlak bij de Menenpoort woont en iedereen je in tegenovergestelde richting tegemoet komt.

Uiteindelijk ruilden we de drukte van Ieper voor deze van Ploegsteert. Toch konden we nog dicht bij het centrum parkeren en bij de opwarming merkte ik toch aan de hartslag dat het lichaam wat moeite had om op temperatuur te komen. Toch waren de omstandigheden met een graad of 8 en bijna geen wind ideaal voor mij.

Eenmaal de 8km  wedstrijd opgang gefloten was konden we dus plaats kiezen en stond ik in de menigte zonder het te beseffen naast twee Norberts van Ieper (Dehaerne en Jennerich). Toen we klaar stonden voor te vertrekken moest heel de meute nog even opzij om een politiewagen door te laten.Na een paar honderd meter kwam ook nog een ambulance voorbij. Nog voor Km 1 lag er een atleet in de zijberm, was hij gevallen of een beroerte gekregen ik weet het niet, maar het laat je toch even nadenken met wat we hier bezig zijn. Ik probeerde van meet af aan mijn eigen tempo te lopen zonder me al te veel om de rest te bekommeren. Na goed 5 km kwam, nog een bekende, Nick Vanthomme bij mij lopen. We liepen samen door de bevoorrading en verder bleef ik mijn zelfde tempo zo lang mogelijk aanhouden en kende eigenlijk geen enkel zwak moment. Op een paar honderd meter voor de meet kwam Nick, waarvan ik dacht dat hij achterop was geraakt, mij voorbijgesneld. Na een aarzeling vond ik toch de moed om naar hem toe te lopen en hem in de laatste bocht nog voorbij te gaan.

Een bijzondere dag afgesloten dus met een uitzonderlijk resultaat! Precies twee maand na die andere speciale datum nine/eleven waar ik de IFF- marathon uitstrompelde. Toch kom ik meer en meer tot het besef dat ik daar de bais legde van de vorm waarin ik nu momenteel zit!

Een fantastisch vlakke wedstrijd gelopen met alle rondetijden tussen 4'05" en 4'16"

5km: 20'46", 10km: 41'40", 15km: 1u02'32", 20km: 1u23'29"

Volgende afspraak volgende week zondag, 27/11, in Roeselare en wie weet als we er vroeg bij zijn, want de start is al om 9u30', trek ik nu zondag nog eens over de schreve naar Bergues.

Keep on runnin' in a free world!

 

 

10:37 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.