24-10-11

22 oktober 2011 - Vredesloop Ieper

Afstand : 10 miles – 16,1 km (Garmin 16,180 km) , proficiat voor de uitmeters dus!

Tijd : 1u06’33’

Km/tijd : 4:06

Km/h : 14,6

Plaats : 40/375

 

Het blijft me ieder jaar verbazen hoe groot de aantrekkingskracht van deze wedstrijd is. Hoe mensen die vooral de vredesboodschap hoog in het vaandel hebben onder de coördinatie van André Migneau voor de 5km en de 10 miles samen meer dan 700 lopers aan de start krijgen tot zelfs een hele bus Nederlanders. Een aantal waar heel wat organisaties in de verste verte maar kunnen van dromen. Het parcours van de vijf kilometer over de vestingen en dat van de 10 miles naar de Palingbeek blijven natuurlijk tot de verbeelding spreken.  Na een beetje opwarming voelde de temperatuur toch ideaal aan om er in T-Shirt tegen aan te gaan. Om en bij de 15°C, voor mij hoeft het niet warmer. Eens de verstingen en het station achter ons gelaten te hebben konden we langs het jaagpad op zoek naar de Palingbeek. De eerste km’s tot aan dat domein zijn vlak dus daar kon tempo gemaakt worden, maar de wind liet zich gevoelen. Het was dus zaak in een groepje op een lint te lopen. Dit lukt me aardig en eens in het domein nam ik het commando over.  Ook de grote kuitenbijter in het bos verteerde ik aardig en na de bevoorrading probeerden we met een drietal terug het tempo te maken. Ik kwam ook opnieuw bij Patrick Verhaeghe, zoals in Geluwe, dus ik wist dat het goed zat. Op weg naar de laatste beklimming in d e Schachteweidestraat in Zillebeke speelde een jonge loper met een t-shirt van de KULAK Leuven, Donovan Leyn, steeds jojo en was ik ook Kris Duhayon tegengekomen. Daarna volgde natuurlijk de lange afdaling in de Wulvestraat op weg naar Zillebeke vijver. Vanaf daar was het dus nog goed 2 km tempomaken tot aan de finish. Toch moest ik Niek Vanthomme en Donovan definitief laten gaan. Toch eindigde ik in mijn eerste wedstrijd als veertig jarige ook op de 40ste plaats met een nieuwe besttijd op deze afstand als bonus. En ik weet dat het op een vlak parcours nog sneller moet kunnen want enkel de twee onverharde km’s met de klim in de Palingbeek zakte het tempo naar 4’25”/km voor de rest steeds net boven de 4’.

 

Keep on runnin’ in a free world!

10:43 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-11

8 oktober 2011 Dwars door Geluwe

Afstand : 14,3 km (garmin)

tijd: 57'50"

km/h: 14,8

km/tijd : 4'02"

 

Vandaag trok ik voor de 5e keer naar Geluwe. Enkel vorig jaar liep ik de 10 miles van Oostende. Dit jaar speelde ik nog even met de gedachte om opnieuw naar daar te trekken en er dit maal de marathon af te leggen, maar uiteindelijk verkoos ik mij dit najaar terug wat uit te leven op de kortere afstanden. Geluwe staat voor mij steeds gelijk met proberen om onder het uur te finishen. In 2007 en 2008 lukte mij dit met respectievelijke tijden van 59’55” en 58’57”, kon het nog sneller? In 2006 was ik  nog een groentje en in 2009 was ik de week voor de wedstrijd ziek en was het mij niet gelukt.

Geen zomerse toestanden meer zoals vorige week De herfst leek zijn intrede te hebben gedaan.  De temperatuur was ideaal, maar de wind die tegen zat langs het lange stuk in de Ieperstraat schrikte mij en menige ander loper wel af. In  de eerste ronde kon je je nog in de grote meute verschuilen, maar de volgende 3 rondes was zou het elk voor zich zijn! Aan de aankomstlijn stond een grote klok dus was het voor mij telkens zaak om binnen het kwartier terug te zijn om in minder dan één uur te finishen. Na twee rondes kwam ik samen met een aantal andere lopers voorbij in 28’30”. Het eerste stuk grote baan liep ik dicht tegen de huizen om zo weinig mogelijk wind te vangen, maar het tweede stuk was het opboksen tegen de wind, alhoewel ik vond dat het de eerste drie ronden nog meeviel. Enkel de laatste ronde begon het ook te regen en was het echt opboksen tegen de wind om het tempo erin te houden. Ik was die ronde ingegaan na exact 43’ dus het mocht niet meer misgaan! En inderdaad ik finishte in een nieuwe besttijd  en in een tempo waarvan ik denk dat ik het nog niet gelopen heb in één uur! (na 5km : 20'01" - 10km 40'10" !)Een serieuze opsteker dus voor mijn laatste wedstrijd als dertiger! En kon het nog sneller? Misschien wel want toen we in het stuk tegenwind in de derde ronde bij een groepje kwamen besloot ik mij tot aan het keerpunt bij de dapolo’s  met vader en dochter Deruddere te verschuilen. Eén van mijn kompanen liep wel door en eindigde nog een halve minuut voor ons, maar dat zijn natuurlijk hersenkronkels na de finish die eigenlijk nergens op slaan. Bijna gans de wedstrijd liep ik samen met Patrick Verhaeghe een heel goede tempoloper uit Warneton.

 

Binnen veertien dagen vlieg ik er als kersvers veertiger in voor de Vredesloop, 10 miles in en rond Ieper. En zonder chauvinisme roep ik “ dit is de mooiste wedstrijd in België!

 

Tijdens het lange wachten op de uitslagen, iedereen wist dat Ilse Geldhof de eerste dame was maar plots dook er in de uitslag nog een spookdame op, had ik ook nog een aangenaam gesprek met onze sparta-atleet Ludo !

 

Keep on runnin’ in a free world!

14:04 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-11

1 oktober 2011 - Trimardloop Madonna - Langemark

Afstand : 10 km (9,970)

Tijd : 41’29”

Plaats : 37/143

Km/h : 14,46

 

 

Vandaag voor de derde jaar op rij gelopen bij de Madonna in Langemark of Madoine zoals een echte Westhoeker het zegt natuurlijk. In 2009 opende ik mijn verslagje als volgt “Vandaag maakten we voor het eerst kennis met de herfst. Geen temperaturen meer waar je van voor de start al staat bij te puffen, maar naast de motregen een tegenstribbelende wind”. Vorig jaar opende ik met volgende woorden  “Terwijl het vorig jaar regende als de kindjes moesten lopen hielden ze het deze keer droog, maar de rest van de namiddag werd een miezerige regen onze bondgenoot. Nu voor mij niet gelaten liever dat dan bij 25°C te moeten lopen”. Wel de editie 2011 zal wellicht nog lang inschreven staan als de warmste ooit, denk ik.  De thermometer gaf deze eerste dag van oktober wel degelijk meer dan 25°C aan! Ik nam met dan ook voor rustig te starten en mijn eigen tempo te zoeken. Eénmaal de groepjes werden gevormd had ik het gevoel zelf een groepje te leidden en zag de rest voor mij wat uitlopen. Er moesten drie rondjes afgelegd worden en er was voldoende water en sponsen voorzien, chapeau voor de organisatie.  Ik bleef mijn eigen tempo doorgaan en in de tweede ronde begon ik de eersten in te halen . Het leek net alsof ze een heel blik Guynemerlopers voor mij hadden opengetrokken. Eén voor één haalde ik ze in en liet ze ter plaatse in de laatste ronde zag ik ook nog twee jonge gasten voor me uitlopen die ik halfweg bij de kraag vatte. In de laatste honderden meters had Jonas Ghekiere nog een spurtje in huis en haalde mij weer in. Blij dat ik de meet had bereikt, maar vooral tevreden dat de hoge temperaturen mij vandaag niet echt klein kregen, of is dat toch nog een restantje van mijn marathon(voorbereiding) om in een goede cadans zonder me veel om de rest te bekommeren tien kilometer zonder problemen te kunnen afmalen?! Weliswaar 20” trager dan vorig jaar en 45” dan in 2009 maar wel met het zelfde aantal deelnemers 11 plaatsen beter in het klassement dan in 2010!

 

Na een jaartje te hebben gepast trekken we zaterdag weer naar Geluwe en daar is steeds het doel binnen het uur aankomen.

 

Keep on runnin’ in a free world

14:42 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |