09-10-11

8 oktober 2011 Dwars door Geluwe

Afstand : 14,3 km (garmin)

tijd: 57'50"

km/h: 14,8

km/tijd : 4'02"

 

Vandaag trok ik voor de 5e keer naar Geluwe. Enkel vorig jaar liep ik de 10 miles van Oostende. Dit jaar speelde ik nog even met de gedachte om opnieuw naar daar te trekken en er dit maal de marathon af te leggen, maar uiteindelijk verkoos ik mij dit najaar terug wat uit te leven op de kortere afstanden. Geluwe staat voor mij steeds gelijk met proberen om onder het uur te finishen. In 2007 en 2008 lukte mij dit met respectievelijke tijden van 59’55” en 58’57”, kon het nog sneller? In 2006 was ik  nog een groentje en in 2009 was ik de week voor de wedstrijd ziek en was het mij niet gelukt.

Geen zomerse toestanden meer zoals vorige week De herfst leek zijn intrede te hebben gedaan.  De temperatuur was ideaal, maar de wind die tegen zat langs het lange stuk in de Ieperstraat schrikte mij en menige ander loper wel af. In  de eerste ronde kon je je nog in de grote meute verschuilen, maar de volgende 3 rondes was zou het elk voor zich zijn! Aan de aankomstlijn stond een grote klok dus was het voor mij telkens zaak om binnen het kwartier terug te zijn om in minder dan één uur te finishen. Na twee rondes kwam ik samen met een aantal andere lopers voorbij in 28’30”. Het eerste stuk grote baan liep ik dicht tegen de huizen om zo weinig mogelijk wind te vangen, maar het tweede stuk was het opboksen tegen de wind, alhoewel ik vond dat het de eerste drie ronden nog meeviel. Enkel de laatste ronde begon het ook te regen en was het echt opboksen tegen de wind om het tempo erin te houden. Ik was die ronde ingegaan na exact 43’ dus het mocht niet meer misgaan! En inderdaad ik finishte in een nieuwe besttijd  en in een tempo waarvan ik denk dat ik het nog niet gelopen heb in één uur! (na 5km : 20'01" - 10km 40'10" !)Een serieuze opsteker dus voor mijn laatste wedstrijd als dertiger! En kon het nog sneller? Misschien wel want toen we in het stuk tegenwind in de derde ronde bij een groepje kwamen besloot ik mij tot aan het keerpunt bij de dapolo’s  met vader en dochter Deruddere te verschuilen. Eén van mijn kompanen liep wel door en eindigde nog een halve minuut voor ons, maar dat zijn natuurlijk hersenkronkels na de finish die eigenlijk nergens op slaan. Bijna gans de wedstrijd liep ik samen met Patrick Verhaeghe een heel goede tempoloper uit Warneton.

 

Binnen veertien dagen vlieg ik er als kersvers veertiger in voor de Vredesloop, 10 miles in en rond Ieper. En zonder chauvinisme roep ik “ dit is de mooiste wedstrijd in België!

 

Tijdens het lange wachten op de uitslagen, iedereen wist dat Ilse Geldhof de eerste dame was maar plots dook er in de uitslag nog een spookdame op, had ik ook nog een aangenaam gesprek met onze sparta-atleet Ludo !

 

Keep on runnin’ in a free world!

14:04 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.