26-09-11

25 september 2011 - kermisloop Elverdinge

afstand : 10 km

tijd : 41'37"

plaats : 16/52

 

Twee weekjes na het marathonavontuur dook ik terug de loopgraven in voor het najaarsoffensief. Ik heb al een tiental wedstrijdjes uitgestippeld waar ik mij nog dit jaar wil uitleven. Het startschot werd in Elverdinge gegeven door Pascal Demuynck en zijn stresskikkers. Het weer was nog in volle zomerse stemming en met hier en daar een portie tegenwind beloofde het dus een pittig wedstrijdje te worden. De  rondjes waren gekend van de voorbije jaren enkel was nu de start en aankomst aan het voetbalveld van Elverdinge dicht bij de douches.  Drie rondjes goed voor net geen 10 km, volgens mijn garmin. De eerst honderden meter liep ik zowaar in de kopgroep van een 20-tal lopers. Niemand wou duidelijk het initiatief nemen en er werd nog lekker gebabbeld. De wedstrijd leek pas echt te beginnen toen we een paadje werden opgestuurd waar iedereen wel achter elkaar moest lopen en dus alles automatisch op een lint werd getrokken. Vanaf toen probeerde ik mijn eigen tempo te zoeken. Het moeilijkste stuk was steeds toen we aan de finish passeerden maar nog 300 meter tegenwind verder moesten om dan rond de nadar te draaien en terug te keren. Ik kon gans de wedstrijd een goed tempo aanhouden en kwam uit op een mooie eindtijd voor mijn eersteling van dit formaat als je Poperinge niet meerekent sedert februari! Ik liep ook 40” vlugger dan vorig jaar, nu was de wedstrijd wel ietsjes korter omdat er toen een aanloopstrook van 100 meter was.

 

Zaterdag nr.2 Madonna-Langemark

 

En voor de rest op het verlanglijstje : 8/10 : Geluwe, 22/10 : Vredesloop – Ieper (jammer voor de ½ van Nazareth de  23ste), 6/11 : Boeschèpe, 11/11 : Ploegsteert, ?/11 Roeselare, 11/12  : Langemark, 18/12 : Steenvoorde,  26/12 St.Eloois-Winkel of Tielt

 

Keep on runnin’ in a free World!

22:06 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-09-11

11 september 2011 - In Flanders Fields Marathon (Nieuwpoort - Ieper)

 

tijd : 3u39'40"

plaats : 141

gemiddelde 11,525/h

 

Na vijf jaar Dwars door Ieper te hebben gelopen stond het reeds 365 dagen vast dat ik dit jaar de marathon zou lopen. Vorig jaar was het tijdens de voorbereiding misgegaan, maar dit jaar liep alles redelijk. Tot zondag in Poelkapelle bij de opwarming ik pijn voelde aan de onderkant van de kuit. Geen wedstrijd en een week bang afwachten hoe de blessure zou evolueren. Gisteren effkes de baan op voor een test van 7 km. Vanmorgen om 7 uur opgestaan en vijf pannenkoeken naar binnengewerkt en dan de bus op naar Nieuwpoort. 40 minuutjes mijn engels getest in gesprek met mijn buur, een Ier die ieder jaar naar hier kwam. Anderhalf uur voor de start stonden we al aan de vismijn we werden verwelkomt door een dame met accordeon en Kobe Van Hee was aan zijn opwarming begonnen en was volop aan het meedansen op de tonen van de muziek. In de kleedruimte ontmoette ik verschillende ander Ieperlingen. Tijd genoeg om alles klaar te maken. Na een minuut stilte voor de slachtoffers in NY tien jaar geleden mochten we onder de tonen van you never walk alone nog een paar honderd meter verder stappen naar de eigelijke start. In dit tempo moest het wel lukken. Dan  eindelijk vertrokken en wat ik al van toen ik opstond vreesde werd na honderd meter al duidelijk. De wind zou een ongenadigde rol spelen vandaag. Je wegstoppen in een groepje was de boodschap. Na goed 2 km leek ik het perfecte groepje gevonden we liepen het mij voorgenomen tempo van 4'30/km. Naar mate we meer lopers opraapten ,waaronder Ignace Gruwier ging na 7 km het tempo lichtjes de hoogte in tussen 4'21-25". Het ging nog vlot maar hoelang zou ik dit volhouden. Na 12 km in Ramskapelle mochten ook de fietsers mee en daarmee ging het nog iets sneller. Te snel en na 15 km moest ik lossen. Ik liep nog samen met iemand anders en mede door het enthousiasme bij de doorkomst van Diksmuide liet ik mij meeslepen met iemand anders, die eigenlijk iets te snel liep. Halfweg was het tempo gezakt tot rond de 5'/km, maar niets aan de hand en nog steeds een tijd die een mooi resultaat voorspelde. 1u36'.Vijf km verder was het tempo reeds gezakt naar 5'30" en begon de kalvarietocht! Vanaf de Boot (km28) schommelden de rondetijden nog verder weg naar zelfs 6'/km! Lopen werd afgewisseld met stappen bedvriende lopers passeerden mij eén na één maar bij geen één kon ik nog aanpikken. Ieper halen was het enige doel de tijd was toch al om zeep! en na 3u39' bereikte ik uiteindelijk de Markt! Wat een verschil met de 3u17' van Gilze!

Wat hebben we geleerd vandaag ! Een marathon loop je niet aan 90%. Voorbereiding was ondermaats. Ik miste de halve marathon en de 28km van Watervliet! En dan nog de laatste 10 dagen bijna niet gelopen. De trainingen deze zomer bestonden trouwens ook maar uit hoofdzakelijk op zondag 30-35 km en dan nog 1 en soms 2 trainingsjes van een uur in de week. Of was dit nog de ideale voorbereiding voor er nog eentje te lopen binnen een paar weken?!

Maar eerst volgende afspraken: Elverdinge 25 september en de trimarloop 1 oktober en dan zien we nog wel zeker

de tussentijden :

14 km : 1u02'16" !!!!!

15km : 1u06'43"

20 km : 1u30'24"

21 km : 1u35"24" !!!

25 km : 1u57'01"

30 km :2u25'06"

35 km : 2u54'45"

40 km : 3u25'34"

Keep on runnin' in a free world!

21:33 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-09-11

4 september 2011 de vloek van Poelkapelle

Eindelijk na een zomer km's maken was het tijd voor nog een wedstrijdje. Niet forceren was wel de boodschap. Want zondag staat de In Flanders Fields marathon op het programma, eentje die dus op 200 meter van mijn deur aankomt maw een afspraak die ik niet wil missen. Vorig jaar had ik het al in gedachten maar toen de voorbereiding in de soep draaide legde ik me neer met nog één keer toekijken. Vorige week nog een laatste keer 35 km getraind en donderdag nog eens 18 zonder problemen. Toch mis ik die halve marathon en 27 km van Watervliet die ik in het voorjaar liep om er helemaal gerust in te zijn. Voor de 6e keer trok ik naar Poelkapelle, de wedstrijd waar ik het meest aantal keer aan de inschrijvingstafel stond. Vorig jaar liep het echter mis! Ziek en een eerste keer een DNF naast mijn naam.

Milan en Ilona besloten aan de jeugdlopen mee te doen. 2 maal 300 meter die ik met hen meeliep zonder problemen. Toen trok ik mijn loopschoenen aan met de bedoeling 2 rondjes los te lopen om toch nog wat km's te maken. Vanaf de eerste stap voelde de kuit onderaan pijnlijk aan. Even strechen en ik dacht het zal er wel uit gaan met te lopen. Helaas beterde het niet en naar mate ik het rondje afmaakte besloot ik niet te starten en de rode kruispost op te zoeken om wat ijs. Meteen deponeerden de ijverige rode kruismedewerkers mij in hun ambulance en ik mocht zelfs gaan liggen voor een behandeling met ijs en een massage. Vanuit de openstaande combi had ik zicht op de start en zag ik Linda en de gasten niets vermoedend met het fototoestel in aanslag te wachten op de start. Ik vroeg meteen aan een andere rode kruis medewerker hen te verwittigen waar ik was. Dus moraal van het verhaal na de DNF van vorig jaar nu dus een DNS naast mijn naam.

Het wordt dus bang afwachten of ik de iff marathon dit jaar zal lopen. Een mode trend volgend of echt efficient ik trok toch naar de winkel om compressiekousen en hoop dat dit het wondermiddel is waarmee ik zondag van Nieuwpoort naar Ieper loop. Vrijdag of zaterdag doe ik de ultieme test!

 

Keep on runnin' in a free world!

 

21:00 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |