11-09-11

11 september 2011 - In Flanders Fields Marathon (Nieuwpoort - Ieper)

 

tijd : 3u39'40"

plaats : 141

gemiddelde 11,525/h

 

Na vijf jaar Dwars door Ieper te hebben gelopen stond het reeds 365 dagen vast dat ik dit jaar de marathon zou lopen. Vorig jaar was het tijdens de voorbereiding misgegaan, maar dit jaar liep alles redelijk. Tot zondag in Poelkapelle bij de opwarming ik pijn voelde aan de onderkant van de kuit. Geen wedstrijd en een week bang afwachten hoe de blessure zou evolueren. Gisteren effkes de baan op voor een test van 7 km. Vanmorgen om 7 uur opgestaan en vijf pannenkoeken naar binnengewerkt en dan de bus op naar Nieuwpoort. 40 minuutjes mijn engels getest in gesprek met mijn buur, een Ier die ieder jaar naar hier kwam. Anderhalf uur voor de start stonden we al aan de vismijn we werden verwelkomt door een dame met accordeon en Kobe Van Hee was aan zijn opwarming begonnen en was volop aan het meedansen op de tonen van de muziek. In de kleedruimte ontmoette ik verschillende ander Ieperlingen. Tijd genoeg om alles klaar te maken. Na een minuut stilte voor de slachtoffers in NY tien jaar geleden mochten we onder de tonen van you never walk alone nog een paar honderd meter verder stappen naar de eigelijke start. In dit tempo moest het wel lukken. Dan  eindelijk vertrokken en wat ik al van toen ik opstond vreesde werd na honderd meter al duidelijk. De wind zou een ongenadigde rol spelen vandaag. Je wegstoppen in een groepje was de boodschap. Na goed 2 km leek ik het perfecte groepje gevonden we liepen het mij voorgenomen tempo van 4'30/km. Naar mate we meer lopers opraapten ,waaronder Ignace Gruwier ging na 7 km het tempo lichtjes de hoogte in tussen 4'21-25". Het ging nog vlot maar hoelang zou ik dit volhouden. Na 12 km in Ramskapelle mochten ook de fietsers mee en daarmee ging het nog iets sneller. Te snel en na 15 km moest ik lossen. Ik liep nog samen met iemand anders en mede door het enthousiasme bij de doorkomst van Diksmuide liet ik mij meeslepen met iemand anders, die eigenlijk iets te snel liep. Halfweg was het tempo gezakt tot rond de 5'/km, maar niets aan de hand en nog steeds een tijd die een mooi resultaat voorspelde. 1u36'.Vijf km verder was het tempo reeds gezakt naar 5'30" en begon de kalvarietocht! Vanaf de Boot (km28) schommelden de rondetijden nog verder weg naar zelfs 6'/km! Lopen werd afgewisseld met stappen bedvriende lopers passeerden mij eén na één maar bij geen één kon ik nog aanpikken. Ieper halen was het enige doel de tijd was toch al om zeep! en na 3u39' bereikte ik uiteindelijk de Markt! Wat een verschil met de 3u17' van Gilze!

Wat hebben we geleerd vandaag ! Een marathon loop je niet aan 90%. Voorbereiding was ondermaats. Ik miste de halve marathon en de 28km van Watervliet! En dan nog de laatste 10 dagen bijna niet gelopen. De trainingen deze zomer bestonden trouwens ook maar uit hoofdzakelijk op zondag 30-35 km en dan nog 1 en soms 2 trainingsjes van een uur in de week. Of was dit nog de ideale voorbereiding voor er nog eentje te lopen binnen een paar weken?!

Maar eerst volgende afspraken: Elverdinge 25 september en de trimarloop 1 oktober en dan zien we nog wel zeker

de tussentijden :

14 km : 1u02'16" !!!!!

15km : 1u06'43"

20 km : 1u30'24"

21 km : 1u35"24" !!!

25 km : 1u57'01"

30 km :2u25'06"

35 km : 2u54'45"

40 km : 3u25'34"

Keep on runnin' in a free world!

21:33 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hoi geert

toch alvast proficiat dat je bent aangekomen.ikzelf heb ook al enkele van die ervaringen opgedaan.ik had gedacht van tussen de 3u15 en 3u30min aan te komen.dit kon helaas niet door de wind.had ik al door toen we diksmuide passeerden.ben toch wel content met de 3u32min dat ik heb gelopen.ik zou zeggen vergeet zo gauw deze wedstrijd en viseer u op een andere.we gaan nog lang kunnen lopen als we het slim aan boord leggen.ik zou van u moeten zijn ,loop geen marathon meer dit jaar.nu rustig bekomen want het was toch ook een hele inspanning die marathon.veel succes alvast geert met uw trainingen en loopwedstrijden.we zullen mekaar hier of daar nog wel eens tegen het lijf lopen!!

Gepost door: gino | 11-09-11

Je zegt het zelf: de voorbereiding zat niet goed, én het bleek dan nog es een winderige dag te zijn. Maar, je hebt toch waar weer een marathon gelopen. Chapeau dat je hebt volgehouden, anderen hadden er al lang onderweg de brui aan gegeven!

Gepost door: Chris | 12-09-11

De commentaren zijn gesloten.