06-09-11

4 september 2011 de vloek van Poelkapelle

Eindelijk na een zomer km's maken was het tijd voor nog een wedstrijdje. Niet forceren was wel de boodschap. Want zondag staat de In Flanders Fields marathon op het programma, eentje die dus op 200 meter van mijn deur aankomt maw een afspraak die ik niet wil missen. Vorig jaar had ik het al in gedachten maar toen de voorbereiding in de soep draaide legde ik me neer met nog één keer toekijken. Vorige week nog een laatste keer 35 km getraind en donderdag nog eens 18 zonder problemen. Toch mis ik die halve marathon en 27 km van Watervliet die ik in het voorjaar liep om er helemaal gerust in te zijn. Voor de 6e keer trok ik naar Poelkapelle, de wedstrijd waar ik het meest aantal keer aan de inschrijvingstafel stond. Vorig jaar liep het echter mis! Ziek en een eerste keer een DNF naast mijn naam.

Milan en Ilona besloten aan de jeugdlopen mee te doen. 2 maal 300 meter die ik met hen meeliep zonder problemen. Toen trok ik mijn loopschoenen aan met de bedoeling 2 rondjes los te lopen om toch nog wat km's te maken. Vanaf de eerste stap voelde de kuit onderaan pijnlijk aan. Even strechen en ik dacht het zal er wel uit gaan met te lopen. Helaas beterde het niet en naar mate ik het rondje afmaakte besloot ik niet te starten en de rode kruispost op te zoeken om wat ijs. Meteen deponeerden de ijverige rode kruismedewerkers mij in hun ambulance en ik mocht zelfs gaan liggen voor een behandeling met ijs en een massage. Vanuit de openstaande combi had ik zicht op de start en zag ik Linda en de gasten niets vermoedend met het fototoestel in aanslag te wachten op de start. Ik vroeg meteen aan een andere rode kruis medewerker hen te verwittigen waar ik was. Dus moraal van het verhaal na de DNF van vorig jaar nu dus een DNS naast mijn naam.

Het wordt dus bang afwachten of ik de iff marathon dit jaar zal lopen. Een mode trend volgend of echt efficient ik trok toch naar de winkel om compressiekousen en hoop dat dit het wondermiddel is waarmee ik zondag van Nieuwpoort naar Ieper loop. Vrijdag of zaterdag doe ik de ultieme test!

 

Keep on runnin' in a free world!

 

21:00 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.