13-12-10

13 december 2010 - Kerstcorrida Langemark

Afstand : 10,8 (10,560 km)

Tijd : 42’33”

Km/tijd : 4’02”

Km/h : 14,891 km/h

Plaats 88/335

 

Na twee weekends zonder wedstrijd was het tijd om de kerstsfeer van de corrida’s op te snuiven. Sedert Roeselare was er echter van lopen niet veel in huis gekomen. De winter had immers de voorbije weken goed toegeslagen. In Langemark was daar echter nog weinig van te merken. Onder een lentezonnetje leek de Kerstman wel een beetje het noorden kwijt. We dienden drie ronden af te leggen van  3,5 km. Ik was ruim op tijd dus kon nog een voorbereidend rondje doen en meteen leek de zon zich te verstoppen voor al die lopers die het toch in korte mouwen en broek gingen proberen. Bij de start vielen zelfs een paar verdwaalde regendruppels, maar de temperatuur was ideaal om te lopen en de lichte bries was nu ook zo geen hinderpaal. Omstandigheden om PR’s te lopen dus! Stijn Fincioen klaarde de klus zelfs in 32’48” een nieuw wedstrijdrecord, die kerel liep per km dus bijna 1 minuut sneller dan mij! Ikzelf was ook gespaard gebleven van de verkoudheid van onze Milan en de benen voelden goed dus ik had eigenlijk geen enkele uitvlucht om mij achter een mindere prestatie weg te steken. Het blijft wel toch altijd wennen om op die kasseien uit de startblokken te schieten. De volgende ronden kan je meteen het voetpad kiezen maar bij een start met 335 man/vrouw worden die plaatsjes duur verkocht. Halfweg de eerste ronde liep ik samen met Luc Reynaert, dus ik wist dat het tempo goed zat zeker ook toen we bij Marc Van Heule kwamen. Ik kan steeds mee met hem maar de laatste honderden meters lost hij me keer voor keer. Vandaag had hij blijkbaar zijn dagje niet en moest hij direct lossen. Ook Luc zag ik bij het ingaan van de tweede ronde niet meer terug. Ikzelf kon aansluiten bij een groepje van een man of 8 met o.a. Luc Verschelde en Koenraad Coussée. Ik kon me langs de lange stroken naar en langs de oude spoorbedding goed laten meedrijven. Alhoewel ik voelde dat ik zeker in de laatste ronde à bloc zat kon ik toch tot het einde het groepje volgen. En eindigde in een  persoonlijke besttijd van 42’33”(2009, 43’07”; 2008, 42’51”). Net geen 15 km/h en een totaal ander gevoel dan in Roeselare waar ik de laatste ronde geen voet meer vooruit kon. Eén kalmere periode kan dus blijkbaar heilzaam werken! Fier als een gieter kon ik bij mijn thuiskomst mijn trofee, een plastic zakje met een flesje shampoo en vijf biertjes, de lucht in steken. Op de bodem van de zak stond ook een kortingsbon voor koekjes helaas was deze  met een afscheurstrip aan de rest van de zak bevestigd.  Het vervolg laat zich al raden natuurlijk! De bodem schoot door en de flesjes rolden door de living en de Rodenbach vloeide rijkelijk onder de salontafel. Ik mocht dus meteen aan de opkuis beginnen. Een geluk bij een ongeluk ben ik niet zo’n fan van het Roeselaarse gerstenat en kwamen de andere flesjes ongeschonden uit de crash.

Volgende week probeer ik het nog eens over de schreve. In Steenvoorde staat nog een halve marathon op het programma. Ik ben er nog nooit geweest dus het parcours, ik vermoed 2 ronden omdat er ook een wedstrijd is van 11km, is mij totaal onbekend, maar langs die overkant van de grens is't nog nooit plat geweest.

 

Keep on runnin’ in a free World!

 

18:40 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schitterend gelopen, een paar weekjes rust kunnen inderdaad een positief effect hebben. Alleen spijtig van diene Rodenbach...mijne favoriet!

Gepost door: Christoph | 14-12-10

De commentaren zijn gesloten.