01-11-10

31/10/2010- halve marathon Nazareth

afstand : 21,1 km (20,9)

tijd : 1u29'02"

 

 

Voor het eerst richtte Omega Pharma ( Marc Coucke) in Nazareth een halve marathon in , en daar wilde ik natuurlijk bij zijn. Net als vorige week regende het de ganse voormiddag, maar op het moment van de waarheid was het zonnetje daar. Ideale temperaturen geen wind en een biljartvlakke omloop geen excuses dus om te proberen eens een halve onder het anderhalf uur te lopen of ik daarvoor genoeg kilometers in de benen had was een andere vraag. Mijn biefstuk met frieten kon ik alvast op mijn buik schrijven want Marc Coucke voorzag de start om 13 uur. Dus om 10u30’ at de familie Ryckaert Macaroni met hesp en dan trokken we richting Nazareth. De inschrijvingen waren deze week wel goed georganiseerd netjes opgesplitst per afstand en of je al of niet vooraf ingeschreven was. Dus geen lange wachtrijen. Voor de startprocedure namen de organisatoren wel wat risico’s. Nu is de Groendreef wel een lange en brede laan maar 5,10 en halve marathon laten starten op het zelfde ogenblik met telkens enkele honderden meter daartussen is vragen om moeilijkheden. Eens het startschot gegeven laat het zich al raden dat toen de laatste van de ene afstand door hadden dat ze mochten vertrekken de eersten van de volgende afstand hen reeds op de hielen liepen en dreigden zich vast te lopen. Met megafoons werden de ene aangemaand rechts te houden en de anderen op het andere baanvak links te laten passeren. Even verder werd ons toegeroepen dat de ene afstand links moesten en de anderen rechtdoor. Enfin allemaal goed bedoeld maar nog nooit meegemaakt. Toch denk ik dat iedereen zonder kleerscheuren uit die aanvangskilometers kwam. Aan de start stond ik naast Dirk Van Thuyne hij wou ook onder anderhalf uur blijven dus hier sta ik goed dacht ik. Ondanks het feit dat er in geen velden een molshoop te bespeuren was ging berggeit Dirk er echter bij de start als een speer vandoor en in het gewoel liet ik hem lopen. Ik had me immers voorgenomen om niet te snel van start te gaan, maar zo lang mogelijk kilometers te lopen tussen 4’10-15. Na 1km vertelde mijn garmin mij 3’57” ?! Een geluk trouwens dat ik mijn garmin mee had want van echte km aanduiding was geen sprake, of ’t is te zeggen bij iedere bocht u bent 5,37m ver, maar wat zegt dat?!

Eerst werd ons een kleine ronde voorgeschoteld gevolgd door 2 grotere. Na een aantal km werd ik bijgehaald door Ronny Eeckhout ik kon een tijdje zijn tempo volgen, maar had toch schrik toen het tempo de 4min/km benaderde. Rustig nippend van zijn eigen brouwsel ging Ronny op kousenvoeten weg. Uiteindelijk kwam ik bij Luc Van Nieuwenhuyze, de man uit Zulte is geen onbekende voor mij en we besloten het zo lang mogelijk samen te proberen. Weinigen haalden ons nog in, maar rond km 15 ging ik toch even aan de rekker toen luc ons groepje van vier leidde. Hij had zich echter een beetje vergaloppeerd en we lieten de twee man gaan. De overige km namen we beiden om beurten voor onze rekening en waren er zeker van dat we ons vooropgestelde doel konden halen. Na nog een sprintje er hebben uitgeperst kwam ik na 1u 29’02” heel tevreden over de meet, maar was dit wel een halve marathon of slechts 20,9km?!

 

Het optreden van Sam Gooris lieten we maar voor wat het was en keerden toch heelt tevreden naar huis!

 

Volgende week zondag trek ik misschien nog eens met mijn doktersattest in de hand over de schreve naar Boeschepe. Als ik sommigen mag geloven is het er nochtans zware paté.

 

Keep on runnin’ in a free world!

22:14 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.