13-09-10

zondag 12 september 2010 - dwars door Ieper

afstand: 14km, volgens mijn garmin 13,310km !!!!

tijd : 56'38"

km/h : 14,1

km/tjd : 4'15"

 

Vandaag mocht ik nog eens mijn loopkunsten tonen voor eigen publiek op mijn favoriete trainingsparcours “de Vestingen”. Eerst mocht ik mij nog vergapen aan alle marathonlopers, dit samen met Ilona en Milan gewapend met hun drumstelletje hadden we ons net na de laatste bocht geposteerd om de lopers een laatste boost te geven alvorens ze mochten défileren op de Grote Markt. Reeds 2,5 jaar zeg ik “hier ben ik volgende keer bij”. Door verschillende kwaaltjes en ook wel een beetje gebrek aan tijd voor de trainingsarbeid werd het ook nu de 14 van dwars door Ieper, dit voor de vijfde keer, dus hoog tijd voor een nieuwe uitdaging, zeker?! Enfin, we zien wel.

Om kwart na vier mocht ik op zoek naar een verbetering van mijn record van vorig jaar 55’50”. De temperatuur was ondertussen aardig gestegen en er stond ook een licht bries. De start was goed ik kon mij direct in een groepje nestelen. Bij het bordje 2 km had ik een supertijd, maar sedert twee jaar lopen we wel iets anders de vestigen op en  zaten we maar in werkelijkheid aan 1,6km. Na de eerste keer de Menenpoort te zijn gepasseerd liepen we weer de vestingen op. Hier kan je hier en daar een stukje afsnijden en dacht de slimste van de bende te zijn door de anderen op sleeptouw te nemen. Had dit beter niet gedaan want wanneer we de straten van Ieper bereikten lieten de anderen mij ter plaats, en dit zonder bedankje! Dus mocht ik het nog 1+1/4  ronde alleen zien te rooien. Toen ik na 27’20” na één ronde doorkwam dacht ik dat mijn tijd van vorig jaar er nog in zat. Maar na nog een goeie zes km moederziel alleen te hebben gelopen moest ik toch bekennen dat ik de eerste ronde een beetje boven mijn stand had gelopen en dat in de twee ronde en totaaltijd zuur had opgebroken.

Volgende week een gaan we nog eens de boer op. Eén vriend wist mij te overhalen aan de duathlon van Schuiferskapelle mee te doen. 4.3 km lopen ok , maar daar zal ik het verschil niet maken als er nog eens 30.6 km mag gefietst worden. Heb net de koersfiets van mijn pa van onder het stof gehaald, moet er eentje zijn van begin jaren ’80. De fietshelm van Milan past mij ook als ik hem vergroot, ’t is een gele met nemovisje. Als we dit achter de rug hebben mag ik nog eens 3.2 km lopen. Als dat maar geen complete uitschuiver wordt daar bij dat kapelleke niet van Tielt.

 

Keep on runnin’ in a free World!

20:11 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.