07-03-10

Deinze steunt Haïti - 13 maart 2010

Mevrouw,

Mijnheer,

Beste sportieveling,

 

 

Graag vragen wij even je bijzondere  aandacht voor een uitzonderlijk initiatief.

 

Op zaterdagnamiddag 13 maart organiseren het personeel en het bestuur van de stad Deinze  in en rond  Jeugdcentrum Brieljant en Brielpunt een steunactie voor Haïti. Deze actie richt zich in de eerste plaats op fondsenwerving voor de slachtoffers van Haïti. Bijkomende gedachte is de solidariteit en samenhorigheid bij de bevolking te versterken. Daarvoor werd een gevarieerd programma uitgewerkt dat voor elk wat wils biedt.

Speciaal voor de kinderen geboren van 1998 t/m 2006 voorziet het programma de volgende activiteiten :

-         Loopwedstrijd voor kinderen geboren van 2004 t/m 2006 (afstand : 300 meter)

-         Loopwedstrijd voor kinderen geboren van 2001 t/m 2003 (afstand : 300 meter)

-         Loopwedstrijd voor kinderen geboren van 1998 t/m 2000 (afstand : 800 meter)

De deelnameprijs voor  deze loopwedstrijden  bedraagt 1 euro.

Vanzelfsprekend voorzien wij  iets voor onze kleine  deelnemers maar dat houden wij voorlopig geheim.

Verder voorziet het programma in  kinderanimatie voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. De kinderen kunnen ravotten op een springkasteel, ballonnen plooien, zich laten grimeren, deelnemen aan volksspelen, fietsen op rollen, enz…Dit alles wordt hun gratis aangeboden.

Zoals eerder aangegeven bevat het programma eveneens activiteiten voor de ouderen.

Sportievelingen kunnen tussen 14.15u en 17.30u deelnemen aan de estafetteloop voor teams (5 personen) of de individuele trainingsloop. De deelnameprijs bedraagt 5 euro. Wielertoeristen kunnen deelnemen aan een fietstocht van +/- 50 km (deelnameprijs : 10 euro).  Zij die zich minder geroepen voelen om te lopen of te fietsen kunnen ook deelnemen aan de megazumba (twee sessies).

Hou je meer van kunst dan  is de kunstveiling zeker en vast the place to be.  Deze veiling gaat door in ‘Huis Van Thuyne’ op de Markt van Deinze. Vanaf 18.00u kan je de werken van professionele kunstenaars gaan bekijken en vanaf 18.30u. start de veiling. Geïnteresseerden kunnen in dezelfde locatie de werken ook bekijken op vrijdag 12 maart tussen 19.00 en 21.00u.

Wie meer op zoek is naar informatie en iets meer wil weten over de hulpverlening in Haïti kan om 15.30u. in de benedenzaal van Jeugdcentrum Brieljant gaan luisteren naar een getuigenis van Deinzenaar Stefaan Claus (hulpverlener UZ Gent).

Natuurlijk hebben wij ook gedacht aan de muziekliefhebbers. Tussen 14.30 en 17.30 zullen op het groot podium op de binnenplaats van Jeugdcentrum Brieljant Deinse muziek- en dansgroepen het beste van zichzelf geven. Op het programma staan o.a. Droge geroosterde notses, de zusjes Holail, lijndansers OKRA, enz….

Vanzelfsprekend hebben wij ook gedacht aan food & drinks. Op verschillende locaties kan je de honger stillen met hapjes en pannenkoeken. Dorst hoef je ook niet te hebben want er werd gezorgd voor een ruim assortiment dranken.

Het moge duidelijk zijn…zaterdag 13 maart wordt een dag om nooit te vergeten. Dit kan echter alleen maar lukken met de hulp van alle Deinzenaars (ook niet Deinzenaars zijn van harte welkom). Daarom willen wij je vragen om alle leden van je club, vereniging, comité en hun familie op de hoogte te brengen van deze actie.. Daarom vragen wij je om dit bericht door te sturen naar al je contactpersonen. Misschien kan je ook gebruik maken van een elektronische nieuwsbrief.

Als bijlage vind je een affiche en een banner  van onze actie. Meer informatie kan je ook vinden op www.deinze.be/steunactiehaiti.

Wens je een affiche van onze actie op te hangen, stuur dan een mailtje naar bevolking@deinze.be

Mocht je zaterdag 13 maart eventueel verhinderd zijn, dan kan je onze actie eveneens steunen door te storten op rek.nr. 435-8034101-59 met vermelding ‘5052 – Deinze helpt Haïti’

Dankzij deze vermelding kunnen wij giften afkomstig van Deinze traceren zodat wij later een overzicht kunnen geven van de opbrengst van onze actie.

Voor een gift vanaf 30 euro bezorgt DMOS-COMIDE (onze partner) u begin 2011 een fiscaal attest. Met dit document kunt u tot de helft van uw gift terugkrijgen via een belastingkorting.

20:19 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.