31-01-10

31 januari 2010 - Elverdinge - benefietloop Haïti

Afstand : 11 km

Tijd : 49’20”

Km/u : 13,37

Km/tijd : 4’29”

Plaats : 9/28

 

Op de valreep van de nieuwjaarsmaand dan toch nog mijn eerste wedstrijdje van het jaar meegepikt. Een loop ten voordele van de slachtoffers van Haïti in een periode waar het ver zoeken is naar een wegwedstrijd. Succes verzekerd zou je denken, maar een grote groep lopers zit duidelijk nog in zijn winterslaap, of was het WK veldrijden dan toch een uitvlucht om de loopschoenen nog even aan de kant te houden?

 

Uiteindelijk trokken we na de aankomst van Stybar met z’n zevenentwintig op pad om de streek rond Elverdinge te verkennen. Didier Verstraete trok met een collega meteen op pad. Ook Rik Beele en een groepje jongelui trokken goed door. Ik dacht dat we een paar van die jonge gasten nog wel gingen terug zien, maar uiteindelijk was er maar eentje die zou worden ingehaald door Dirk Becuwe. Ik probeerde me in het spoor van Dirk te nestelen, maar voelde meteen dat dit na een weekje buikgriep een beetje te hoog was gegrepen. Ik had ook geen zin om 11 km alleen te lopen dus liet me uitzakken tot bij Norbert Jennerich en Chris Ollevier. Met ons drieën konden we een constant tempo ontwikkelen en achter ons was in velden niemand meer te bespeuren. Iets over halfweg moest Chris de rol lossen. Ik nam de kop en Norbert volgde over het toch wel golvende parcours. Toen we dachten toch even op adem te kunnen komen wachtte om de hoek een strakke tegenwind. Op zo’n twee kilometer voor het einde kwam onze collega toch weer aansluiten. Eens aan het voetbalveld wisten we dat het einde naderde Chris had duidelijk nog over en voerde het tempo steeds op. Norbert moest lossen. Ik probeerde Chris nog in de laatste honderd meter te pareren maar ik was er aan voor de moeite en ik liep als negende over de meet.

 

Voor mijn eerste wedstrijd en het ziektegevoel van deze week zeker niet slecht. Volgende week trekken we meteen de lijn door en loop ik voor het eerst internationaal in mijn “carrière” (Bailleul). Zondagvoormiddag 10 km met enkele serieuze kuitenbijters dus was deze wedstrijd zeker een goeie generale.

 

Keep on runnin’ in a free world!

21:10 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat , goed gelopen .
Succes met je volgende wedstrijden en trainingen !!
Groetjes

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 03-02-10

De commentaren zijn gesloten.