14-12-09

13/12/2009 - KERSTCORRIDA LANGEMARK

Afstand : 10,8 km (10,5 km)

Tijd : 43’07”

Plaats :97/330

 

Na een maandje verbouwen is de keuken opnieuw gebruiksklaar. Tijd om aan ons eindejaarsoffensief van de corrida’s te beginnen. Net als vorig jaar trok ik daarvoor naar Langemark. We waren er al heel vroeg want Ilona en Milan zouden bij de kleintjes hun tweede wedstrijdje over 400 meter lopen. Spijtig was er op het einde voor Milan geen prijsje meer, men heeft wel gezegd om er nog eentje op te sturen en tot overmaat van ramp stond ’t ventje die wel de volledige twee rondjes liep, waar anderen een stukje hadden ingekort, ook nog niet in de uitlag.

 

Na het jonge geweld was het tijd voor de jogging. Ik besloot achteraan de jogging aan te sluiten om een rondje mee te lopen als voorbereiding op de 3 ronden die mij daarna nog te wachten stonden.

 

In temperaturen net boven het vriespunt, maar met het zonnetje van de partij werd de start gegeven voor de corrida. Na een km probeerde ik mee te schuiven met achtereenvolgens Marc Van Heule en Dirk Becuwe maar besloot ze toch te laten gaan. Eenmaal op de berm en langs de melkerij was het tegen de wind opboksen Ik kwam terecht in een groepje met Luc Reynaert,  het tempo lag aardig en we deden beiden ons kopwerk, de rest volgde. De eerste keer kwamen we door in 13’50”. De tweede ronde lieten we ons door een grote atleet voorgaan. We rekenden erop dat we ons een beetje uit de wind zouden kunnen zetten in het stuk tegenwind maar net toen liet hij zich uitzakken. Dus wij mochten terug het werk doen. De tweede ronde legden we af in 14’44”. We gingen op jacht naar een groepje met Lies Deruddere en Marc Van Heule. We haalden ze bij en lieten ze ook verbazend genoeg achter. Bij het naderen van het laatste stuk tegenwind vroeg Luc aan onze lange vriend om toch eens over te nemen. Hij had zich duidelijk goed uitgerust en in plaats van kop te trekken zette hij een versnelling in. Dus mochten we weer de klus onder ons beiden verdelen. Bij het opdraaien van de bebouwde kom haalde Marc Van Heule ons opnieuw bij . Ik probeerde te volgen want o.a. in Elverdinge waren we te samen over de finish gebold. Maar ik moest het toch laten schieten. Luc nam nog eens over en ik moest verdorie een gaatje laten. Ik probeerde de laatste twee bochten zo goed mogelijk aan te snijden om snelheid te maken kwam nog naar Luc maar die gaf nog een rukje en ik moest de duimen leggen. Laatste ronde in 14’33”. Ondanks het feit dat ik vorig jaar  42’51” liep ben ik toch best tevreden over mijn wedstrijd. Luc en ik besloten nog een rondje tegenstroom uit te lopen. We werden opgeschrikt door loper die net gevallen was en geen reactie meer gaf. Wat ik toen zag was wil ik absoluut neerpennen en heb ik ook aan de organisatie doorgegeven. Het was echt BEANGSTIGEND. De laksheid en onmacht van de mensen van het Vlaamse Kruis. Alhoewel verschillende omstaanders riepen dat ze geen polsslag voelden. Zwoegden de twee heren eerst om het bed uit de ziekenwagen te krijgen zonder zich eerst over de toestand van de patiënt te vergewissen. Uiteindelijk riep er één om iemand de mug te bellen en boog zich uiteindelijk over de patiënt. De andere bleef in de ziekenwagen zwoegen en laden open en toe trekken. Tot hij uiteindelijk na enkele minuten met een mondmasker en perslucht te voorschijn kwam. Hoe klein ook de kans het gebeurde dit jaar toch ook al in Lombardsijde. Ik heb dan ook gevraagd andere organisatoren hiervan op de hoogte te brengen en bij dit voorval, die gelukkig waarschijnlijk een goede afloop zal kennen, even stil te staan. Volgens mij ware het ook een oplossing als organisaties een dokter engageren stand-by te blijven. Want meestal woont er toch wel één op of bij de omloop.

 

Volgende week trek ik waarschijnlijk net als vorig jaar naar Ploegsteert. Voordeel is dat het in de voormiddag is en de namiddag vrij kan gehouden worden voor kerstshopping. Op tweede kerst sluit ik dan het jaar af in Tielt.

 

Keep on runnin’ in a free World!

 

20:12 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.