17-10-09

17 oktober 2009 - Vredesloop Ieper

afstand : 10 miles

tijd : 1U09'50"

plaats : 50/247

km/h : 13,8

Vandaag trok ik nogmaals mijn tien mileslaarzen aan. het was de afstand die ik in mijn eerste wedstrijd liep in juli 2006 (Brugge), Maar het was al van maart 2008 geleden dat ik nogmaals deze afstand liep. Tijd dus om nogmaals mijn tijd op die afstand scherper te stellen. Gelukkig stond die nog niet te scherp want de vredesloop was serieuze kost. Reeds een uur op voorhand was ik aan het jeugdstadion want ze gingen mij geen twee keer liggen hebben dat ik net als vorig jaar te laat aan de stad verscheen. Na nog een buitje net voor de start werden we om drie uur op gang geschoten. De eerste zes kilometer waren zo goed als vlak. Toen ik na bijna een kilometer alleen kwam te lopen en Sandra Cauwels zo'n 10 meter achter mij zag komen besloot ik te wachten. Het was immers nog een lange weg om alleen te lopen. Na 2 kilometer schoof ik mee met een gavertrimmer (Nick Bruneel) en nog een andere, maar Sandra haar benen wilden niet mee. Met drie dus op zoek naar de Palingbeek waar we tussen de bladeren toch de kasseitjes probeerden te vermijden en dan kon het echte werk beginnen. Een serieuze klim en we trokken steeds hoger het bos in. Bij het opdraaien van de grote baan bij de bevoorrading moest ik een gaatje laten en toen wist ik dat de tweede helft alleen zou moeten lopen. Zeker tussen km 10 en 12km in de Schachteweidestraat stonden nog enkele kuitenbijters in het programma. Nog een tweetal moest ik laten gaan. Na de aanmoedigingen van opa, Milan en Linda ging het in volle afdaling naar Zillebekevijver. Ik wist dat het ergste toen achter de rug was en dat het gewoon zaak was tempo te houden. Enekel kilometervreter Ludo Depoortere haalde mij nog bij en bij het knikje van het fietserstunneltje moest ik hem ook laten gaan. Nu wilde ik zeker voor 1u10' binnen zijn en het lukte mij nog net. Voor de prijs moest je het niet doen, voor de organisatie was de vredesboodschap het belangrijkste voor mij en voor velen andere denk ik het zware maar toch prachtige parcours. Hiermee zijn we weer thuis in Ieper na een toerneetje van 7wedstrijden in even veel weken. Nu duiken de meeste lopers het veld in. Voor mij staan de komende weken de verbouwingen van de keuken centraal. Als alles volgens schema verloopt leg ik het alaam toch even neer op 11 november voor de halve van Ploegsteert. Het belooft een speciaal sfeertje te worden rond het ouderlijk café van VDB!

Keep on runnin' in a free world!

Er waren km aanduidingen om de 2km, of ze 100% juist waren qua afstand weet ik niet maar hier zijn ze ter info

2KM :8'00"

4km : 16'07"

6km : 25'53"

8 km : 34'27"

10 km : 42'32"

12km : 51'21"

14km : 58'41"

22:09 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-10-09

8 oktober 2009 - dwars door Geluwe

Afstand 14,6 km

Tijd : 1u 01’17”

Km/h : 14,29

 

Amai… serieus door het ijs gezakt voor iemand die vorige week verkondigde zeker onder het uur te gaan. Woensdagmorgen stond ik echter op met een baritonstem en twee dagen lang hoestte ik mij de longen uit het lijf. Lopen was absoluut geen optie, maar ik was natuurlijk op voorhand ingeschreven en opgeven is er niet rap bij. Dus begon ik te speculeren om de jogging of de wedstrijd toch te kunnen lopen als training. Zaterdagmiddag besliste ik dan toch om voor de 14 km te gaan met het oog op de vredesloop van volgende week. Ik zou wel helemaal achteraan vertrekken en wel zien waar het schip strandde, wat een mens niet allemaal doet voor een gaperskoek. Toen ik in Geluwe aankwam zag ik meteen Danny Vannevel en hij voelde zich ook niet 100% en had juist hetzelfde in gedachten als ik dus besloten we samen te lopen. Het lange rechte stuk langs de grote baan was serieus tegen wind. De eerste ronde zaten we nog netjes in de meute ik had veel moeite om Danny te volgen toch kwamen we door in exact 15’. We gingen op zoek naar een groepje om ons in het stuk tegenwind te verschuilen, maar we stonden er alleen voor. Ik zette mij op kop en de benen begonnen steeds beter aan te voelen Danny riep me zelfs een paar keer toe om gewoon tempo te blijven lopen. Eens de strook tegenwind voorbij nam er iemand in witte trui over maar die konden we niet meer volgen. Het werd meteen duidelijk dat wie langs de grote baan het werk had gedaan in het tweede stuk de rekening kreeg gepresenteerd. In de volgende ronde lieten we dus iemand in gele uitrusting het werk opknappen en namen pas bij het opdraaien van het stukje gravé over dit tot zijn groot ongenoegen want hij moest er ook af. De laatste ronde nam ik weer het commando Chris Cael dacht ervan te profiteren maar ik kon me laten meeglijden tot aan de bevoorrading in het daaropvolgende kleine knikje moest ik een gaatje laten. Toch kon ik hem nog in de laatste rechte lijn terug bijbenen en zelfs Danny kon hem nog voorbij steken. Zo kwamen we beiden netjes na elkaar aan in een tijd die we vooraf niet hadden durven dromen. We hadden er een echte inhaalrace van gemaakt en zelf was er maar eentje die ons had kunnen losgooien. Of was het toch door alle snot en kwijl, die ik achterliet, dat er niemand in de buurt durfde komen. Ik ben dus klaar voor de 10 mijl vredesloop in Ieper volgende week. Mooi parcours, maar het middenstuk tussen Palingbeek een Zillebekevijver is zeker niet te onderschatten!

Rondetijden:

1e ronde : 15’02”

2e ronde : 15’14”

3e ronde : 15’33”

4e ronde : 15’28”

!! opmerkelijk !! In 2006 liep ik 5” trager dan vandaag. Ik werd toen 115de nu 74ste  nochtans waren er toen 284 aankomsten en nu 298!!

 

Keep on runnin’ in a free World!

20:40 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-10-09

3 oktober 2009 - 1e trimardloop Madonna-Langemark

Afstand : 10 km

Tijd : 40’45”

Plaats : 35/125

Km/h : 14,72

 

Vandaag maakten we voor het eerst kennis met de herfst. Geen temperaturen meer waar je van voor de start al staat bij te puffen, maar naast de motregen een tegenstribbelende wind. Toch vertrokken we uitermate vroeg, 2 uur voor de wedstrijd, naar de “Madoine”. Niet dat mijn vrouwtje persé jeugdherinneringen wilde ophalen in het schooltje waar ze vroeger zat, maar Ilona en Milan zouden voor het eerst ook aan een wedstrijdje deelnemen. Meestal is het voor 4 à 5 jarigen nog iets te ver, maar 300 meter moest lukken. Al reeds vanmorgen was er geen houden aan en ik moet toegeven mama en papa waren ook zenuwachtig hoe ze het er gingen van afbrengen. Wel ik moet zeggen het enthousiasme is nu nog even groot als vooraf dus missie geslaagd. En vanavond was er eetfestijn op hun school en fier konden ze aan de juf en vriendjes hun medaille tonen.

 

En papa dan, die kwam zonder medaille naar huis! Ik had vooraf al eens een toertje gedaan en gemerkt dat het niet van de poes zou zijn,  veel wind en vals plat! Eenmaal vertrokken werd alles reeds vlug in kleine groepjes getrokken als ik na  de eerst bocht om keek stelde ik vast dat ik in een groepje liep van Christa Noyez die werd gepiloteerd door clubgenoot Johan Vanseveren verder merkte ik opnieuw Dirk becuwe op en Camille Vanbeveren. Na een tijdje moest Camille eraf en bleven we dus met vier over. We probeerden voor Christa het gat met Marijke Guillemyn en Lies Deruddere toe te lopen. Maar kwamen geen stap dichter. Uiteindelijk moest Christa zelfs lossen. Bij het ingaan van de laatste ronde trok Dirk plots door en ik moest hem en Johan laten gaan. Uiteindelijk kon ik bij Johan opnieuw aanpikken en kwam ik slechts enkele meters tekort om ook nog mijn compagnon van vorige week, Marc Vanheule terug bij te benen. Maar toch dik tevreden van mijn wedstrijd.

Volgende week is er de klassieker in Geluwe. Om de 58’57” van vorig jaar te verbeteren zal wellicht alles moeten meezitten. Dus met een tijd onder het uur zijn we zeer tevreden.

rondetijden : 13'23", 13'54",13'28" (laatste ronde iets korter)

 Keep on runnin’ in a free world!

08:14 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |