17-10-09

17 oktober 2009 - Vredesloop Ieper

afstand : 10 miles

tijd : 1U09'50"

plaats : 50/247

km/h : 13,8

Vandaag trok ik nogmaals mijn tien mileslaarzen aan. het was de afstand die ik in mijn eerste wedstrijd liep in juli 2006 (Brugge), Maar het was al van maart 2008 geleden dat ik nogmaals deze afstand liep. Tijd dus om nogmaals mijn tijd op die afstand scherper te stellen. Gelukkig stond die nog niet te scherp want de vredesloop was serieuze kost. Reeds een uur op voorhand was ik aan het jeugdstadion want ze gingen mij geen twee keer liggen hebben dat ik net als vorig jaar te laat aan de stad verscheen. Na nog een buitje net voor de start werden we om drie uur op gang geschoten. De eerste zes kilometer waren zo goed als vlak. Toen ik na bijna een kilometer alleen kwam te lopen en Sandra Cauwels zo'n 10 meter achter mij zag komen besloot ik te wachten. Het was immers nog een lange weg om alleen te lopen. Na 2 kilometer schoof ik mee met een gavertrimmer (Nick Bruneel) en nog een andere, maar Sandra haar benen wilden niet mee. Met drie dus op zoek naar de Palingbeek waar we tussen de bladeren toch de kasseitjes probeerden te vermijden en dan kon het echte werk beginnen. Een serieuze klim en we trokken steeds hoger het bos in. Bij het opdraaien van de grote baan bij de bevoorrading moest ik een gaatje laten en toen wist ik dat de tweede helft alleen zou moeten lopen. Zeker tussen km 10 en 12km in de Schachteweidestraat stonden nog enkele kuitenbijters in het programma. Nog een tweetal moest ik laten gaan. Na de aanmoedigingen van opa, Milan en Linda ging het in volle afdaling naar Zillebekevijver. Ik wist dat het ergste toen achter de rug was en dat het gewoon zaak was tempo te houden. Enekel kilometervreter Ludo Depoortere haalde mij nog bij en bij het knikje van het fietserstunneltje moest ik hem ook laten gaan. Nu wilde ik zeker voor 1u10' binnen zijn en het lukte mij nog net. Voor de prijs moest je het niet doen, voor de organisatie was de vredesboodschap het belangrijkste voor mij en voor velen andere denk ik het zware maar toch prachtige parcours. Hiermee zijn we weer thuis in Ieper na een toerneetje van 7wedstrijden in even veel weken. Nu duiken de meeste lopers het veld in. Voor mij staan de komende weken de verbouwingen van de keuken centraal. Als alles volgens schema verloopt leg ik het alaam toch even neer op 11 november voor de halve van Ploegsteert. Het belooft een speciaal sfeertje te worden rond het ouderlijk café van VDB!

Keep on runnin' in a free world!

Er waren km aanduidingen om de 2km, of ze 100% juist waren qua afstand weet ik niet maar hier zijn ze ter info

2KM :8'00"

4km : 16'07"

6km : 25'53"

8 km : 34'27"

10 km : 42'32"

12km : 51'21"

14km : 58'41"

22:09 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ja Geert, we liepen heel de race luttige seconden van elkaar,langs Zillebeke vijver had ik je goed in het vizier en kon ik je deze maal nog bijbenen.
Het was een pracht van een parcour maar geen gewone 10 mijl met die vele onverharde lastige kilometers in het bos,proficiat met je prestatie en tot later eens op een run.

Gepost door: Ludo Depoortere | 17-10-09

St-michielsschooltje Yo,
vanaf nu zal ik er opletten of je naam ook voorkomt in wedstrijd uitslagen. Ik zou niet weten hoe je eruit ziet. Het klopt dat Milan en Birte in dezelfde klas zaten. Helaas door zwangerschap , hebben we Birte in de plaatselijke school ingeschreven. Mijn vrouw vertelde dat onze Birte zo "zot " was van je vrouw.

Gepost door: wouter | 27-10-09

De commentaren zijn gesloten.