12-10-09

8 oktober 2009 - dwars door Geluwe

Afstand 14,6 km

Tijd : 1u 01’17”

Km/h : 14,29

 

Amai… serieus door het ijs gezakt voor iemand die vorige week verkondigde zeker onder het uur te gaan. Woensdagmorgen stond ik echter op met een baritonstem en twee dagen lang hoestte ik mij de longen uit het lijf. Lopen was absoluut geen optie, maar ik was natuurlijk op voorhand ingeschreven en opgeven is er niet rap bij. Dus begon ik te speculeren om de jogging of de wedstrijd toch te kunnen lopen als training. Zaterdagmiddag besliste ik dan toch om voor de 14 km te gaan met het oog op de vredesloop van volgende week. Ik zou wel helemaal achteraan vertrekken en wel zien waar het schip strandde, wat een mens niet allemaal doet voor een gaperskoek. Toen ik in Geluwe aankwam zag ik meteen Danny Vannevel en hij voelde zich ook niet 100% en had juist hetzelfde in gedachten als ik dus besloten we samen te lopen. Het lange rechte stuk langs de grote baan was serieus tegen wind. De eerste ronde zaten we nog netjes in de meute ik had veel moeite om Danny te volgen toch kwamen we door in exact 15’. We gingen op zoek naar een groepje om ons in het stuk tegenwind te verschuilen, maar we stonden er alleen voor. Ik zette mij op kop en de benen begonnen steeds beter aan te voelen Danny riep me zelfs een paar keer toe om gewoon tempo te blijven lopen. Eens de strook tegenwind voorbij nam er iemand in witte trui over maar die konden we niet meer volgen. Het werd meteen duidelijk dat wie langs de grote baan het werk had gedaan in het tweede stuk de rekening kreeg gepresenteerd. In de volgende ronde lieten we dus iemand in gele uitrusting het werk opknappen en namen pas bij het opdraaien van het stukje gravé over dit tot zijn groot ongenoegen want hij moest er ook af. De laatste ronde nam ik weer het commando Chris Cael dacht ervan te profiteren maar ik kon me laten meeglijden tot aan de bevoorrading in het daaropvolgende kleine knikje moest ik een gaatje laten. Toch kon ik hem nog in de laatste rechte lijn terug bijbenen en zelfs Danny kon hem nog voorbij steken. Zo kwamen we beiden netjes na elkaar aan in een tijd die we vooraf niet hadden durven dromen. We hadden er een echte inhaalrace van gemaakt en zelf was er maar eentje die ons had kunnen losgooien. Of was het toch door alle snot en kwijl, die ik achterliet, dat er niemand in de buurt durfde komen. Ik ben dus klaar voor de 10 mijl vredesloop in Ieper volgende week. Mooi parcours, maar het middenstuk tussen Palingbeek een Zillebekevijver is zeker niet te onderschatten!

Rondetijden:

1e ronde : 15’02”

2e ronde : 15’14”

3e ronde : 15’33”

4e ronde : 15’28”

!! opmerkelijk !! In 2006 liep ik 5” trager dan vandaag. Ik werd toen 115de nu 74ste  nochtans waren er toen 284 aankomsten en nu 298!!

 

Keep on runnin’ in a free World!

20:40 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat met deze mooie prestatie: heb ik ook reeds 2 maal aan meegedaan, niet te onderschatten. Ondanks je verkoudheid toch goed doorgezet, karakter , heb je zeker nodig als loper...

Gepost door: tom hoornaert | 14-10-09

De commentaren zijn gesloten.