05-10-09

3 oktober 2009 - 1e trimardloop Madonna-Langemark

Afstand : 10 km

Tijd : 40’45”

Plaats : 35/125

Km/h : 14,72

 

Vandaag maakten we voor het eerst kennis met de herfst. Geen temperaturen meer waar je van voor de start al staat bij te puffen, maar naast de motregen een tegenstribbelende wind. Toch vertrokken we uitermate vroeg, 2 uur voor de wedstrijd, naar de “Madoine”. Niet dat mijn vrouwtje persé jeugdherinneringen wilde ophalen in het schooltje waar ze vroeger zat, maar Ilona en Milan zouden voor het eerst ook aan een wedstrijdje deelnemen. Meestal is het voor 4 à 5 jarigen nog iets te ver, maar 300 meter moest lukken. Al reeds vanmorgen was er geen houden aan en ik moet toegeven mama en papa waren ook zenuwachtig hoe ze het er gingen van afbrengen. Wel ik moet zeggen het enthousiasme is nu nog even groot als vooraf dus missie geslaagd. En vanavond was er eetfestijn op hun school en fier konden ze aan de juf en vriendjes hun medaille tonen.

 

En papa dan, die kwam zonder medaille naar huis! Ik had vooraf al eens een toertje gedaan en gemerkt dat het niet van de poes zou zijn,  veel wind en vals plat! Eenmaal vertrokken werd alles reeds vlug in kleine groepjes getrokken als ik na  de eerst bocht om keek stelde ik vast dat ik in een groepje liep van Christa Noyez die werd gepiloteerd door clubgenoot Johan Vanseveren verder merkte ik opnieuw Dirk becuwe op en Camille Vanbeveren. Na een tijdje moest Camille eraf en bleven we dus met vier over. We probeerden voor Christa het gat met Marijke Guillemyn en Lies Deruddere toe te lopen. Maar kwamen geen stap dichter. Uiteindelijk moest Christa zelfs lossen. Bij het ingaan van de laatste ronde trok Dirk plots door en ik moest hem en Johan laten gaan. Uiteindelijk kon ik bij Johan opnieuw aanpikken en kwam ik slechts enkele meters tekort om ook nog mijn compagnon van vorige week, Marc Vanheule terug bij te benen. Maar toch dik tevreden van mijn wedstrijd.

Volgende week is er de klassieker in Geluwe. Om de 58’57” van vorig jaar te verbeteren zal wellicht alles moeten meezitten. Dus met een tijd onder het uur zijn we zeer tevreden.

rondetijden : 13'23", 13'54",13'28" (laatste ronde iets korter)

 Keep on runnin’ in a free world!

08:14 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.