09-08-09

8 augustus 2009 - Kermisloop Torhout

Afstand :13 km

tijd : 55'52"

Vandaag de jaarlijkse réunie van mijn vrouw met een paar schoolvriendinnen en dit in Torhout. We moesten er maar om zes uur zijn en wat zie ik dat er juist in Torhout ook een loopwedstrijd is om drie uur, van een meevaller gesproken dus.

De eerste km liep ik in 3’57” toch werd ik langs alle kanten voorbijgesneld. De benen voelden nog wat loom aan van de Beachrun en de eerste km-tijden gingen dan ook mooi gelijkopgaand de hoogte in 4’10”,20”,30”. Vanaf km 5 kwam ik echter een beetje in mijn ritme en kon ik een gelijkmatig tempo aanhouden van rond de 4’15”. De tweede ronde genoot ik verder van het prachtige parcours door het domein d’Aetrijke, echt een aanrader. Lopen tussen de bomen was dan ook zalig in zo’n weer. Tussen km 9-10 kon ik mij nog eventjes aanklampen aan iemand die uit de achtergrond kwam en in de laatste km vocht ik nog een duel uit met Jef Kerremans. De speaker gaf ons nog een laatste duwtje in de rug om toch binnen te zijn binnen de 56’. Het lukte 55’52”, toch om en bij de 14km/u gemiddeld. Gezien de beperkte loopkilometers van de voorbije weken toch een opsteker. Wat de rest van augustus brengt weet ik nog niet, maar de maanden september en oktober worden hopelijk een aaneenschakeling van wedstrijden. Poelkappele, Ieper, Deinze, Elverdinge,Madonna- langemark, Geluwe, Kathe Kolwitz-Ieper en Ploegsteert.

 

Keep on runnin’ in a free world!

21:53 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-08-09

5 augustus - Beachrun De Panne

afstand : 8 km

tijd : 31'56"

 

Tijd dus voor mijn jaarlijkse strandloop. Net als twee jaar geleden was dit in De Panne,  vorig jaar waren we nog in Koksijde. Na een mooie dag zandkastelen bouwen met de kindjes de dag afronden dus met een wedstrijdje, meer moet dat niet zijn. De ambities waren trachten mijn chrono van 2 jaar terug te verbeteren (33'06"). Voor het overige gewoon genieten want de trainingsactiviteiten staan de laatste weken op een laag pitje. De wedstrijden waar het te doen is zijn dan ook maar in september en oktober. 's middags eerst nog met de buurman in paar ricardjes gedronken en dan onder de eerste regendruppels in Ieper naar de zee vertrokken. In De Panne was het echter stralend weer! Wel heet maar geen tegenwind die ons parten kon spelen. Om 19u30' tussen de meute het strand op eerst een kilometer of zo wat naar rechts en dan draaien en volle bak naar de franse grens op. Ik wist nog van twee jaar terug dat het tweede deel het zwaarste zou zijn . Je moet immers terug keren op een verhoogde dijk en daar ligt opgewaaid zand op en dat sneed de benen volledig af. Ik moest dan ook het groepje lossen.Toch probeerde ik verder het tempo hoog te houden. En dat lukte buiten alle verwachtingen goed. Met een prachtige tijd erbovenop. Dus in het vervolg nog een ricardje als aperitief ?!

Keep on runnin’ in a free world!

09:19 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |