21-07-09

21 JULI 2009 - dwars door Bekegem 15 km

Afstand :15 km

tijd : 1u11'25"

km/h : 12,60

plaats : 91/151

De voorbije twee jaar stonde de nationale feestdag gelijk met lopen in Roeselare. Een massa volk, waar je je als loper moet doorwurmen. Geënerveerde shoppers lopen in de weg van de lopers en omgekeerd. Dus koos ik dit jaar eens voor Bekegem. Wel ik heb het mij niet beklaagd. Schrijf me nu maar al in voor volgend jaar. Zo ontdek je als loper nog eens een ydillisch plekje. Maar van een loopwedstrijd organiseren hebben ze na 30 jaar wel kaas gegeten, en je krijgt er dan ook een bol na de aankomst. Gans het dorpje leeft er ook in mee met drankstandjes, sproeiers en muziek. Een beetje aanmoediging was dan ook wel op z'n plaats aan mensen die het bij 28°C in hun kop krijgen om een uurtje te lopen!

ik zou er een goed trainingstochtje van maken want de loopschoenen stonden al reeds 5 juli aan de kant! Toen liep ik de laatste keer anderhalf uur. Op woensdag had ik een wedstrijd in Poperinge gepland maar omdat het mijn laatste werkweek was haalde ik het startschot niet. Dan een weekje naar de zee zandkastelen bouwen en mooi enkele loopjes gepland langs de vloedlijn in alle vroegte. Vorige zaterdag werd ik echter ziek en liep een drietal dagen met lichte koorts rond. Geen loopjes dus en dan maar gewacht tot in Bekegem. Vijftien dagen niet gelopen dus voor iedere niet gelopen dag een kilometer.

De eerste ronde ging nog behoorlijk. Op het einde kwam ik bij een loper terecht die al vele marathons op z'n naam hads (ik denk Roger De Cnijf). We raakten aan de  oraat maar halfweg ronde twee moest ik hem toch laten gaan. Op dat moment begon het ook licht te regenen. Maar verder dan enkele grote druppels en wat tromgeroffel in de verte kwam het niet. Dus liep ik nog twee touren verder om gewoon uit te lopen want na zo'n lange inactiviteit kan je geen wonderen verwachten. Maar een wedstrijdje is o zo veel leuker dan een uurtje alleen lopen! Uiteindelijk dus in een tijd om niet over naar huis te schrijven maar dat kon niet anders natuurlijk. Zeker als je tweemaal de ziekenwagen ziet passeren voor mensen die onwel geworden zijn weet je dat je geen zotte dingen moet doen!

ronde1 / 16'20"

ronde 2 : 16'50"

ronde 3 : 18'17"

ronde 4 : 19'43"

keep on runnin' in a free world! 

22:01 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.