18-04-09

18/04/2009 - LAKOSTA

Afstand 21,1 km

tijd : 1u33'00"

klassement : 77/249

km tijd : 4'24"

km/h : 13,611

 

Eindelijk de langverwachte halve marathon tussen Kortemark en Langemark, met halverwege de beruchte Stadenberg. Na een weekje vakantie in Nederland de ideale afsluiter van de paasvakantie. Toen ik opstand zag ik dat het weer goed zat, lekker fris dus ideale looptemperaturen voor een duik onder de 1u30' te wagen.

Alhoewel ik uitzonderlijk vroeg op tijd was, bijna driekwartier voor de wedstrijd. Verliep de inschrijving chaotisch. Het is nochtans de eerste maal niet en van aparte tafels voor de voorafingeschrevenen hadden ze blijkbaar nog nooit gehoord. Bij de persoon voor mij hadden ze dan ook geen halve euro's meer voor terugtegeven. Vooraf ingeschreven dus en pas vijf minuten voor de start paraat! Ondertussen werd het echter ook warmer en warmer en de zon zou branden en het zweet zou hutsen met beken op mijn voorhoofd.

Meteen mijn compagnons Danny en Ignace op gezocht. Ze hadden net hetzelfde doel als ik, dus samen zou het misschien lukken. Eénmaal gestart gingen de eerste kilometers voorspoedig de tweede kilometer in 3'59" ,de derde plots aan 4'31". waarschijnlijk omdat de lantaarnpaal waar de km-aanduiding was aan bevestigd iets verder stond. Danny vond een km onder de vier minuten ietsje te vlug en nam wat gas terug. Ignace bleef echter doorstomen en ik kon voorlopig nog het tempo aan. Aan de tweede bevoorrading ook een zelden meegemaakt tafereel, de eerste tafel was de meneer nog rustig zijn bekers aan het schikken van drank nog geen sprake! Bij de evaluatie zal er dus duchtig mogen worden nagekaart! Even verder koos ik het fietspad om in de buik van een groepje terecht te komen. Ignace koos de weg en zo raakte ik zijn spoor kwijt. Ik probeerde dat iets te vlug recht te zetten en werd er dan ook even vlug weer uitgezwiept als ik er bij gekomen was. Vanaf dan begon ik mijn dromen voor onder de 1u30' te blijven op te bergen. Ik liep dan ook hoofdzakelijk het vervolg van de wedstrijd alleen en kon me niet langer dan een km aan een andere vastklampen. Na 10km kwam ik door in 43'23" met km tijden die al opliepen tot rond de 4'30". Na 1u1'16" had ik 14 km afgelegd. km 15 -18 gingen reeds in 4'40". Terwijl je dus voor mijn beoogde doel 4'15" moet aanhouden. Ik wou nu zeker onder de 1u35' blijven om geen complete afgang te krijgen. km 19 ging in 5 minuten rond. In de laatste km zag ik ook nog Danny afkomen. Ik had nog één doel hem voorblijven. En in een spurtje lukte me dat nog net en klokte af in 1u33'00". Net als de kerstcorrida in Langemark en dwars door Wervik eindigen wij voor de derde opeenvolgende wedstrijd dat we samen lopen op een paar seconden van elkaar en blijf ik hem juist voor. De volgende wedstrijd lopen we gewoon samen. Revanche voor het gemiste doel zeker op de Mc Bride. Maar eindelijk weet ik ook wel dat ik te weinig kilometers in de benen had. Dus mag zeker niet klagen

Keep on runnin' in a free world.

21:42 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.