31-03-09

28/03/2009 : Brigandsloop -Ingelmunster

afstand : 12,8 km

tijd : 52'29"

km tijd : 4'06"

km/h: 14,63

Klassement : 78

Eindelijk tijd voor ons tweede wedstrijdje van het jaar, vorig jaar zaten we al aan zes. De goesting maar de planning en onvoorziene omstandigheden stuurden het schema in de war.

Na een fikse regenbui op de middag was het tijd om naar Ingelmunster te vertrekken. Ik blijf het één van de mooiste omlopen van het jaar vinden. Een stukje park en dan langs het water. Alhoewel moest je dit maal goed opletten dat je niet in de vele plassen met water liep. Het was een echt hindernissenparcours. Het was echt iets voor veldlopers. Bij de start stond ik redelijk van voor en liet me meeslepen in het zog van Dominique Coulon, maar reeds in het park moest ik hem laten gaan. De aanloopronde legde ik af in precies 11’30”. Het duurde tot het einde van de volgende ronde tot ik mij in het spoor van iemand kon vastbijten nl. Marc Ghekiere. Ik zag hem kijken van wanneer neemt die hier eens over maar het duurde tot aan de waterkant vooraleer ik kon overnemen. We liepen de rest van de wedstrijd samen en haalden nog een paar lopers bij. Slechts één moesten we laten gaan. In de straten van Ingelmunster moest ik toch nog een klein gaatje laten. We liepen wel de drie ronden in volledige synchronezie 13’39”, 13’40” en een afsluter in 13’41”. Alhoewel ik tijdens de wedstrijd het gevoel had dat ik niet vooruit kwam toch een zeer mooie eindtijd en zelfs 1’30” sneller dan vorig jaar ! Nog een paar wedstrijdjes en we kunnen misschien weer een wedstrijdje tegen de 15 km/h aan ?! Eerstvolgende afspraak zaterdag in Wervik !

Na afloop van de wedstrijd kregen we ook het minder goede nieuws van Eric De Willemacker uit Machelen-Zulte, een fervent loper, die na een val met de fiets was overleden!

21:18 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-09

15/03/2009 - Sluis halve marathon

Woensdagavond laatste training achter de rug. Zelfs het goed weer is besteld om er met gans het gezin een gezellige dag Sluis van te maken.

Tot donderdagmiddag Linda belt me op dat haar auto niet meer te vinden is. Gestolen blijkt ene van 19 jaar oud maar voor ons als tweede wagen onmisbaar is verdwenen.

Vrijdagavond telefoon uit  Rochefort de auto van mijn vrouwtje is teruggevonden. Met vriendelijk verzoek hem zondag te komen halen. Daar gaat ons dag je Sluis het wordt een uitstapje naar de Ardennen! Maar eind goed al goed de auto blijkt nog intakt. Een goeie Rochefort 12° om het weekend af te sluiten en er kan al weer gelachen worden.

Vanaf nu is er enkel nog tijd voor loopnieuws. Voor een Brigandje laten we ons zeker niet kennen

Keep on runnin' in a free world

22:16 Gepost door keep on runnin' in a free world, poppy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |